Eat art

“In de periode 1969-1978 ontstonden er via mijn litho’s met als onderwerp de suikerbiet vele nieuwe werken in suiker, chocolade en fondant. Deze eetbare kunst is een eigen leven gaan leiden met exposities en manifestaties. De eerste werken werden getoond in de Rotterdamse Kunstkring als toevoeging bij ander grafisch werk. Bekende verzamelaars kochten de werken. Schilderijen van spek, suiker of drop volgden. Galerie Balans wilde een tentoonstelling van dit werk. Uiteindelijk richtte Benno Premsela drie zalen in. De uitnodiging werd op ouwel gedrukt. Het stedelijk Museum te Amsterdam volgde met een tentoonstelling en één en ander werd zelfs op televisie getoond in interviews met o.a. Postema en Ageeth Scherphuis. Via Dorothé Selz en Jaqueline de Jong in Parijs, exposeerde ik met “Sucre D’Art” in het Musée Décorative te Parijs. Het was de kroon op mijn werk om samen te exposeren met Daniel Spoerri, Oldenburg en Dieter Roth. Hierna kwam nog wat werk voor feesten en manifestaties en bouwde ik langzaam die periode af.”